Case Study: WiFi voor Change= Utrecht Leidsche Rijn

Uitdaging

Vastgoedontwikkelaar Change= (wat je uitspreekt als “Change is/Changes”) stond voor een complexe uitdaging voor hun nieuwe gebouw “Change= Utrecht Leidsche Rijn”, een dynamische woongemeenschap met 600 bewoners. Men moest een oplossing vinden voor het aanbieden van een betrouwbare en veilige toegang tot het internet in elke individuele studio, terwijl ook een naadloze WiFi-ervaring in het hele gebouw werd nagestreefd. De uitdaging was niet alleen om volledige dekking te bereiken, maar ook om ondersteuning te bieden aan het IT-personeel van Change= en periodieke controles en metingen uit te voeren om het netwerk optimaal te houden.

Bijkomend is het zeer belangrijk dat de bewoners de volle vrijheid krijgen van een thuisnetwerk, maar toch kunnen rekenen op een veilige internettoegang en privaat netwerk in hun studio. Een extra uitdaging was ondersteuning van het grote aantal IoT devices van Change= zelf in elke studio (Google Nest, IoT wasmachine, Energie metingen, …) alsook die van de bewoners (smartlights, Sonos, Chromecast, …).

 

Oplossing

Clearsky Networks, een specialist aangaande complexe WiFi netwerken, was de aangewezen partner voor dit ambitieuze project. Met hun diepgaande expertise binnen WiFi en meer specifiek Ruckus-technologieën leverden ze een op maat gemaakte WiFi-oplossing die aan de meest veeleisende behoeften voldeed. Veiligheid en privacy stonden centraal, maar mochten de bewoners niet beperken in hun WiFi ervaring. Daarom werd er gekozen om gebruik te maken van Ruckus Cloudpath. 

Naast het ontwerpen en implementeren van een geavanceerde infrastructuur, gaat de ondersteuning van Clearsky Networks verder. Ze bieden continu ondersteuning aan het IT-personeel van Change=, zorgen voor periodiek onderhoud, controles en metingen om het netwerk in topconditie te houden en eventuele knelpunten te identificeren en aan te pakken.

 

Waarom Clearsky en Ruckus?

Clearsky Networks heeft niet alleen een bewezen staat van dienst op het gebied van het creëren van op maat gemaakte netwerkoplossingen, maar ze begrijpen ook het belang van blijvende ondersteuning. Het gebruik van Ruckus-technologieën, zoals de H510 AP’s met ingebouwde 1 Gbps switch voor individuele studio’s en R-Series AP’s voor openbare ruimtes, zorgde voor een uitstekende gebruikerservaring en optimale prestaties.

 

“Clearsky heeft ons ontzettend goed geholpen tijdens het ontwikkelen,
implementeren en de nazorg. Dit heeft geresulteerd in een volledig
dekkende wifi met 600+ AP’s die vanuit één centrale plek gemanaged kan worden.”

Akaash Gangadien – CTO Change=

 

Voordelen

De geïmplementeerde WiFi-oplossing van Clearsky Networks en Ruckus biedt tal van voordelen voor Change= Utrecht Leidsche Rijn:

1. Uitstekende WiFi-ervaring: Bewoners genieten van veilige en betrouwbare toegang tot internet én tot hun eigen toestellen in hun studio, of ze nu in hun studio’s verblijven of zich in de openbare ruimtes bevinden.

2. Proactieve Ondersteuning: Clearsky Networks staat klaar om het IT-personeel van Change= te ondersteunen en voert periodieke controles en metingen uit om het netwerk in optimale staat te houden.

3. Geavanceerde Technologie: Het gebruik van Ruckus-technologieën, waaronder de H-serie en R-Series AP’s, resulteert in een uitzonderlijke dekking en prestaties, dankzij Beamflex+ van Ruckus.

De samenwerking tussen Clearsky Networks en Ruckus heeft geleid tot een WiFi-oplossing die niet alleen aan de initiële eisen voldoet, maar deze zelfs heeft overstegen. Hiermee zijn we blijvende waarde en ondersteuning voor Change= en vormt het gebouw in Utrecht een blauwdruk voor alle toekomstige gebouwen van Change=.

 

Meer info over Change= : https://www.change-is.com/

 

Ontdek hoe Clearsky Networks uw organisatie kan voorzien van geavanceerde WiFi-oplossingen en u kan ondersteunen op de weg naar digitale transformatie.