RF Site Survey

Wat is een site survey?

Een WiFi Site Survey is als het ware een soort grondige controle om ervoor te zorgen dat je draadloos internet (WiFi) in een gebied echt goed werkt. Het is een beetje als het maken van een plattegrond om te begrijpen waar de beste plekken zijn om WiFi-apparaten zoals laptops en telefoons te gebruiken.

Een WiFi Site Survey bestaat uit verschillende belangrijke onderdelen, afhankelijk in welke fase van het project/netwerk het zich bevindt:

Spectrum analyse:

Stel je voor dat het draadloze signaal dat je WiFi-AP uitzendt een soort onzichtbare lichtgolf is. Maar soms kunnen andere apparaten in de buurt ook onzichtbare “lichten” uitzenden die storend kunnen zijn voor je WiFi-signaal. Een Spectrum Analyse meet al deze onzichtbare “lichten” om te begrijpen welke apparaten mogelijk je WiFi kunnen verstoren zodat we deze storingen kunnen verhelpen.

Passieve site survey (voor een nieuw design):

Bij een Passieve Site Survey plaatsen we tijdelijke AP’s op strategische plaatsen en meten we hoe sterk en stabiel het WiFi-signaal op de verschillende plekken in het gebouw is. Dit helpt ons te bepalen waar de WiFi sterker of zwakker is en waar eventuele problemen kunnen ontstaan zodat hier vanaf het ontwerp rekening mee kan gehouden worden.

Actieve site survey (bestaand netwerk of verificatie van nieuw netwerk):

Bij een Actieve Site Survey testen we niet alleen het signaal, maar kijken we ook naar hoe snel het WiFi-netwerk is en hoe goed apparaten kunnen overschakelen van de ene WiFi-AP naar de andere als je bijvoorbeeld rondloopt met je telefoon of laptop.

Wifi Capaciteitsberekening/verificatie:

Een WiFi capaciteitsberekening is een evaluatie die bepaalt hoeveel apparaten tegelijkertijd effectief kunnen verbinden met een WiFi-netwerk zonder de prestaties te beïnvloeden. Het houdt rekening met factoren zoals het aantal access points, de beschikbare bandbreedte en de typische activiteiten van gebruikers. Dit helpt om een stabiele en vlotte draadloze ervaring te waarborgen voor alle gebruikers.

Rapportage

Al deze metingen worden samengevoegd in een gedetailleerd rapport. Dit rapport laat zien waar de WiFi-sterkte het beste is, waar mogelijk problemen kunnen ontstaan en welke apparaten eventueel storend kunnen zijn voor je WiFi. Dit helpt om het WiFi-netwerk zo in te stellen dat het overal goed werkt, zonder haperingen.

Dus in het kort, een WiFi Site Survey is als een soort check-up voor je draadloze internet, om ervoor te zorgen dat het overal in een gebied goed werkt en dat er geen verborgen problemen zijn, of het nu gaat over een nieuwe installatie of een bestaand netwerk.

 

Outdoor / Public WiFi

Met de precisie van GPS en gegevensloggers kunnen we uitgestrekte gebieden, zoals campings, festivalterreinen en dorpskernen, grondig in kaart brengen. Onze op maat ontwikkelde mobiele masten en meetapparatuur stellen ons in staat om snel en efficiënt de benodigde meetpunten op grote oppervlaktes te positioneren.

Drones
In omvangrijke buitenomgevingen maken we gebruik van drones voor onze surveys. Deze technologie stelt ons in staat om ontoegankelijke locaties te bereiken die anders een hoogwerker vereisen. Bovendien kunnen we razendsnel optimale plekken identificeren voor de installatie van masten met access points of straalverbindingen. Met onze geavanceerde benaderingen leveren we inzicht en oplossingen voor grootschalige gebieden.

 

Problemen huidig netwerk

Vaak komen we tegen dat bestaande netwerken instabiel en onvoorspelbaar zijn geworden. Dit wordt meestal veroorzaakt door de groeiende vraag naar meer bandbreedte en/of een breder scala aan mobiele apparaten. We merken vaak dat er geen of minimale eerdere evaluatie heeft plaatsgevonden. Meestal volstaan enkele kleine aanpassingen aan een bestaand netwerk om het weer naar behoren te laten werken. Deze zwakke punten worden duidelijk geïdentificeerd tijdens een grondige evaluatie van het gehele netwerk.

Dankzij onze onafhankelijkheid en brede kennis heeft Clearsky de mogelijkheid om aanpassingen uit te voeren aan apparatuur van alle fabrikanten. We staan klaar om uw netwerk te optimaliseren en te laten floreren.