Eerste Hulp bij netwerkproblemen op school!

Wat is DOKO ?

DOKO fungeert als aankoopcentrale voor het uitrollen van raamovereenkomsten. Als aankoopcentrale biedt DOKO aan haar leden raamovereenkomsten aan met betrekking tot leveringen of diensten. Heel concreet betekent dit dat de leden zelf geen aparte plaatsingsprocedure meer moeten doorlopen om in orde te zijn met de wetgeving overheidsopdrachten. DOKO neemt dit zoveel als mogelijk van hen over. Leden kunnen op die manier eenvoudig goederen en diensten aankopen op basis van de raamovereenkomsten afgesloten door DOKO. ( Zie https://www.doko.be/ )

Samen met IT partner Group-K ( https://www.group-k.be/ ) zijn wij exclusief houder van het DOKO raamcontract voor netwerkoplossingen. Specifiek voor Ruckus, Extreme Networks en Allied Telesis is Clearsky Networks verantwoordelijk voor alle hardware/software leveringen en het aanbieden van ondersteuning. DOKO stelt onderwijsinstellingen in staat te bestellen aan zeer scherpe vaste kortingen.

 

Geef je schoolnetwerk een boost!

Digitale skills zijn tegenwoordig van onschatbare waarde in onze maatschappij. De introductie van het “Digisprong” initiatief door de Vlaamse overheid onderstreept dit belang. De manier waarop jongeren vanaf een vroege leeftijd betrokken worden bij digitale leerprocessen draagt bij aan de vormgeving van hun toekomst. Toegang tot het internet, gebruik van digitale leermiddelen en kwalitatieve begeleiding zijn essentieel en niet te missen elementen.

Dankzij de Digisprong is het nu super interessant om beroep te kunnen doen op experten om het schoolnetwerk klaar te maken voor de toekomst. DOKO zorgt hierbij voor extra administratieve ontzorging, zodat de focus kan gelegd worden bij de technische uitdagingen!

Clearsky heeft de knowhow om uw netwerk te boosten naar een hoger niveau, gaande van veilige aanmelding via google/microsoft/smartschool/… tot optimaliseren van het capaciteit op zowel het bedraad als WiFi netwerk.

 

Onze oplossingen

Naast de oplossingen van Ruckus, Extreme Networks en Allied Telesis is het uitvoeren van site survey’s, netwerk audit en troubleshooting ook mogelijk onder DOKO voorwaarden. De WiFi/netwerk specialisten van Clearsky hebben zeer veel ervaring in het opsporen van netwerkissues, ongeacht de fabrikant. Dus ook eventuele vragen of problemen met andere vendoren zijn voor ons geen probleem!

Volgende hardware en services zijn mogelijk onder DOKO:

 • Switches
 • WiFi AP’s
 • Firewalls
 • Site survey
 • Netwerk audit
 • Straalverbindingen (van het draadloos oversteken van een speelplaats tot meerdere km’s mogelijk, tot 10GBps)
 • NAC oplossingen (hoogste garantie op veilig netwerkauthenticatie)
 • Netwerk monitoring software
 • EMF metingen (gezondheidsnorm EMF straling dmv geijkte meetaparatuur)
 • Spectrum analyse
 • Configuratie fine-tuning
 • Capaciteitsplanning/fine-tuning

  Ruckus Networks voor Scholen: Betrouwbare Connectiviteit in Beweging

  Ruckus Networks is een vooraanstaande keuze voor scholen, dankzij hun geavanceerde netwerkoplossingen die perfect inspelen op de dynamische omgeving van het onderwijs(Meer informatie). Met een focus op naadloze mobiliteit biedt Ruckus Networks gepatenteerde technologieën zoals BeamFlex, waardoor het netwerk zich moeiteloos aanpast aan bewegende apparaten in drukke schoolomgevingen. Dit resulteert in stabiele verbindingen voor laptops, mobiele telefoons en tablets, waardoor leerlingen en docenten zonder onderbreking kunnen werken.

   Extreme Networks: Een Robuust Netwerk voor Onderwijsomgevingen

   Extreme Networks is een uitstekende keuze voor scholen, vanwege hun geavanceerde netwerkoplossingen die specifiek zijn ontworpen om aan de complexe behoeften van het onderwijs te voldoen. Bovendien versterkt het geavanceerde beveiligingsfuncties en gebruiksvriendelijk cloud netwerkbeheer de veiligheid en efficiëntie van het onderwijsnetwerk. (info Extreme networks for schools)

    Allied Telesis: Betrouwbaarheid en stabiliteit voor elk type school-netwerk

    Allied Telesis levert al switches sinds 1987 en is daarmee een van de oudste en meest stabiele spelers in het segment. Dankzij hun brede ervaring hebben zij netwerkcomponenten voor elk type netwerk: grote multi-campus en multi-site omgevingen maar evengoed bescheiden scholen met beperkte budgetten. Dit is de uitgesproken vendor om studenten op te leiden in IoT omgevingen met DIN-rail gebaseerde componenten, kennis te vergaren rond glasvezelnetwerken en uiteraard ook de traditionele structuren te leren kennen. Geen klasje is te klein, geen scholengroep is te groot.

     Problemen met netwerk/internet of wilt u meer info ?

     Wilt u graag op de hoogte blijven van onze aankomende events en webinars, of wilt u graag meer informatie ontvangen over onze diensten, contacteer ons dan op volgend e-mail adres: doko-clearsky@group-k.be