Straalverbindingen

Straalverbinding Uitgelegd: Draadloze Efficiëntie

In plaats van traditionele bekabelingsopties zoals leased lines of dark fiber, kan het vaak slimmer en kosteneffectiever zijn om draadloze verbindingen tussen diverse locaties te realiseren. Deze benadering biedt niet alleen aanzienlijke kostenbesparingen, maar ook een flexibele oplossing zonder afhankelijkheid van derden. Clearsky biedt een end-to-end oplossing voor straalverbindingen, inclusief de installatie van masten.

Dankzij moderne technologieën kunnen we zelfs snelheden tot 10 Gbps full-duplex en kilometers verre afstanden via RF bereiken, wat de mogelijkheden voor uw verbindingen aanzienlijk vergroot.

 

Permanente straalverbindingen

Een RF straalverbinding omvat twee radios met gerichte antennes die op elkaar zijn gericht. Om de haalbaarheid van een RF straalverbinding vast te stellen, is een grondige studie nodig, waaronder het berekenen van de Fresnel-zone tussen beide sites. Bij Clearsky beschikken we over de nodige apparatuur, kennis en ervaring om dit te realiseren.

We streven er altijd naar om oplossingen op maat te ontwikkelen die aansluiten op de specifieke behoeften van onze klanten. Onze expertise strekt zich uit tot het voorzien van straalverbindingen in zowel de gelicenseerde als ongelicenseerde frequentiebanden, met snelheden van 100 Mbps tot 10 Gbps full-duplex. Deze verbindingen kunnen variëren van een nabijgelegen locatie tot enkele kilometers afstand.

 

 

Tijdelijke Straalverbindingen en Mastinfrastructuur

Of het nu gaat om een verhuizing of een evenement, Clearsky biedt de optie om tijdelijke straalverbindingen tussen twee locaties te huren. Deze verbindingen kunnen worden opgezet met behulp van tijdelijk geplaatste masten, die een hoogte tot 25 meter kunnen bereiken. Dit stelt u in staat om een breedbandverbinding te realiseren op locaties zonder toegang tot internet.