Wi-Fi implementatie

Onafhankelijk

Onze Unieke Kracht? Flexibele vendor keuze!

Wat ons bijzonder maakt, is onze flexibiliteit in samenwerking met verschillende hardwareleveranciers. Onze focus ligt op het creëren van oplossingen die perfect aansluiten op uw behoeften, zonder dat we gebonden zijn aan de voorkeuren van een specifieke leverancier.

Omdat WiFi-apparaten aan dezelfde regelgeving voldoen, zijn het de specifieke innovaties van fabrikanten die het verschil maken. Dankzij onze veelzijdige positie kunnen we putten uit een breed scala aan oplossingen. Dit stelt ons in staat om voor elk project de meest geschikte hardware te selecteren. We hebben uitgebreide kennis van verschillende fabrikanten en kunnen hun sterke en zwakke punten effectief toepassen en ondersteunen. Bij Clearsky staat uw behoefte centraal, met de flexibiliteit om met diverse leveranciers samen te werken.

 

Vóór en Na Installatie: Essentiële Site Survey

Een grondige site survey is cruciaal om een duidelijk beeld van een RF (Radio Frequency) omgeving te krijgen. Met gespecialiseerde meetinstrumenten brengen we de hele locatie in kaart, omdat RF onzichtbaar is. Deze informatie stelt ons in staat om de juiste hardware en configuratie te kiezen voor een betrouwbaar draadloos netwerk. Post-installatie voeren we een site survey uit om te controleren of het signaal de juiste dekking en kwaliteit biedt, om ervoor te zorgen dat de door ons geleverde installatie uw gewenste betrouwbaarheid biedt.

Deze metingen en informatie worden in een rapport gepresenteerd en uitgelegd, waardoor u een helder beeld krijgt van de nieuwe situatie en een begrip van de belangrijkste aspecten van uw draadloos netwerk. Onze inzet eindigt niet na implementatie.

 

Cloud of Lokale Controller: Uw WiFi Keuze Vereenvoudigd

Binnen het WiFi-landschap zijn er twee hoofdvarianten: Controller-gebaseerde AP’s en cloud-beheerde AP’s, elk met eigen voordelen en overwegingen. Als uw onafhankelijke partner is het onze rol om u de optimale oplossing aan te reiken – een oplossing die zowel nu als in de toekomst aan uw behoeften voldoet.

Controller-gebaseerd: Pluspunten

 • Beheer en Monitoring: Met een controller is het beheer doorgaans eenvoudiger en uitgebreider, meer fine-tuning mogelijkheden.
 • Statistieken: De controller ontvangt continue gegevens van alle AP’s voor gedetailleerde inzichten, zonder de AP’s extra te belasten.
 • Virtueel of fysiek: De meeste vendoren voorzien zowel hardware als virtuele controllers. Indien u dit beschikt over een HyperV of VMware omgeving is het interessanter om een virtuele controller te gebruiken.
 • Flexibele Licenties: Vaak licentiestructuur in plaats van een abonnement.

Controller-gebaseerd: Wat U Moet Overwegen

 • Single Point of Failure: Oudere installaties kunnen bij controlleruitval problemen ervaren wanneer deze niet redundant is opgezet.
 • Onderhoud: Zonder onderhoudscontract is men zelf verantwoordelijk voor onderhoud hardware/software waarop de controller functioneren.

 

Cloud beheer: Pluspunten

 • Flexibel Beheer: Keuze tussen eigen beheer en de gemakken van Wireless-As-A-Service (WaaS).
 • Multi-locatie: Ideaal voor meerdere vestigingen, centraal beheerd of via WaaS.
 • Monitoring Blijft: Zowel eigen beheer als WaaS bieden rapportage en monitoring.

Cloud Beheer: Wat U Moet Overwegen

 • Internetverbinding: Stabiele internetverbinding vereist voor updates en configuratie.
 • Automatische Updates: Updates worden vaak centraal beheerd en uitgevoerd, wat invloed heeft op het bepalen van tijdstippen.

Clearsky zet in op uw WiFi-oplossing en met onze Wireless-As-A-Service (WaaS) garanderen we zorgeloosheid door volledig onderhoud, waar u ook voor kiest.

Flexibiliteit in Groei: Samen Evolueren

Bij Clearsky begrijpen we volledig dat het opzetten van een draadloos netwerk vaak een substantiële investering vergt. In nauw overleg met onze klanten kunnen we een gefaseerde aanpak overwegen. Hiermee kan uw WiFi-netwerk moeiteloos meegroeien met de groeiende eisen van uw bedrijf.

Zelfs het traject van enkele individuele AP’s naar een controller-gebaseerd netwerk is mogelijk zonder het vervangen van bestaande AP’s (voorwaarden en ontwerp moeten uiteraard vooraf door ons worden vastgesteld). Dit alles met het oog op het bieden van flexibele groeimogelijkheden voor uw bedrijf.

 

Robuuste Beveiliging: Bescherming van Uw Netwerk

In de wereld van draadloze netwerken staat beveiliging hoog in het vaandel. Een onveilig netwerk kan namelijk ongewenste indringers toegang geven tot vrijwel alle informatie binnen uw netwerk.

Bij Clearsky raden we ten zeerste aan om een hoog niveau van veiligheid te hanteren. Uiteraard streven we naar een balans waarbij de praktische bruikbaarheid niet wordt aangetast.

Beveiliging omvat niet alleen gegevensversleuteling, maar ook verschillende opties voor authenticatie en toegangsbeheer. Daarnaast zijn monitoring en opvolging essentieel, zodat u altijd op de hoogte bent van de status en activiteit van uw netwerk.

 

BYOD en Beveiligde Bezoekersnetwerken (Hotspots)

In veel bedrijven brengen medewerkers hun eigen laptops, smartphones en tablets mee. Maar hebt u wel eens nagedacht over het potentiële veiligheidsrisico dat deze apparaten kunnen vormen voor uw netwerk? Aangezien deze apparaten zowel voor werk als privédoeleinden worden gebruikt, brengen ze diverse risico’s met zich mee voor uw netwerkbeveiliging.

Hotspot:

Stelt u zich voor: een bezoeker wil zijn e-mail controleren of gebruikmaken van internet, maar hij heeft niet per se volledige toegang tot uw interne netwerk nodig, noch de volledige bandbreedte. Natuurlijk wilt u hem niet “het” WiFi-wachtwoord geven, omdat u dan geen controle heeft over wanneer hij zich weer aanmeldt. De oplossing? Tijdelijke inloggegevens verstrekken via een hotspot-website. Uw bezoekers worden automatisch doorverwezen naar een pagina waar ze kunnen inloggen met hun gebruikersnaam en wachtwoord (bijvoorbeeld verstrekt bij de receptie). Ze kunnen dan gebruikmaken van een normale internetverbinding. Deze verbinding vervalt automatisch na een vooraf bepaalde tijd, variërend van een half uur tot enkele dagen. Zo is iedereen tevreden.

 

 

Professionele Installatiediensten: Uw Compleet Vertrouwen

Bij Clearsky nemen we de complete verantwoordelijkheid voor de installatie en configuratie, van begin tot eind. Onze samenwerking met gespecialiseerde partners in databekabeling volgens de hoogste normen verzekert een naadloze uitvoering.

Wat ons onderscheidt, is onze diepgaande expertise in veeleisende industriële omgevingen. We zijn gespecialiseerd in ATEX-omgevingen, waarvoor we uiterst specifieke hardware hebben ontworpen en gecertificeerd. Dit benadrukt onze positie als specialisten met aanzienlijke ervaring in zelfs de meest uitdagende settings.